098/161 9380 [email protected]

75Predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić u Čakovcu je potpisao ugovor o sufinanciranju športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2018. čime će Središnji državni ured za šport sa 75.350 kuna sufinancirati projekt Ljetnih sportski kampova “Svaki tjedan sport jedan”. Prilikom potpisivanja ugovora Ružić je istaknuo kako se projekt “Svaki tjedan sport jedan” provodi već 13 godina. “Znali smo da je riječ o odličnoj ideji jer je broj kampova, ali i školaraca koji na njemu sudjeluju iz godine u godinu sve veći i veći. Osim toga, naše kampove počele su kopirati i druge sredine koje su doslovce napravile copy – paste” rekao je Ružić i dodao kako je projekt konačno prepoznat i na nacionalnoj razini.

“Središnji državni ured za šport na temelju naše prijave odobrio nam je 75.350 kuna što je skoro 80 posto sredstava potrebnih za kampove. Ovdje moram pohvaliti našeg tajnika Tomicu Jakopca koji je odradio sav posao u pisanju projekta, ishodio potrebne dokumente i prijavio nas na natječaj. Naša prijava zbog kvalitetnog programa, ali i vrhunski odrađene administracije ocijenjena je visokim ocjenama i ušli smo među 79 projekata koje ove godine sufinancira SDUŠ” kazao je. Govoreći o uspješnoj prijavi naglasio je i kako Zajednica zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije već sudjeluje u projektu Živjeti zajedno s aktivnošću Volonteri u parku, a u procesu je prijava na još jedan nacionalni i jedan europski projekt. “Još jednom se dokazalo kako je profesionalizacija funkcije tajnika bio odličan potez, a koristi od toga ima cijeli sport na čakovečkom području” poručio je Ružić.

Iako su ovotjedni Ljetni sportski kampovi tek na sredini planiranog kalendara već sada je nadmašena prošlogodišnja prijavljena brojka školaraca. Brojnim učenicima osnovnih škola s čakovečkog područja na raspolaganju su rekordna 24 sportska kampa. Organizator kampova je Zajednica sportskih udruga Čakovca, pokrovitelj Grad Čakovec, a kampove provede čakovečki sportski klubovi sa svojim školovanim trenerima. Osim Zajednice sportskih udruga Čakovca, Središnji državni ured za šport kroz program za poticanje lokalnog športa sufinancirat će i projekte Muškog rukometnog kluba Čakovec i Društva športske rekreacije Čaki iz Čakovca.