098/161 9380 [email protected]

Treća se pokazala srećom za Zajednicu sportskih udruga Čakovca, organizatora Festivala sporta – Čakovec živi sport. Manifestacija koja se treću godinu za redom trebala održati u sklopu Dana Grada Čakovca bila je zbog vremenskih neprilika odgođena dva puta. Nebo se čakovečkim sportašima konačno smilovalo u petak 7. lipnja i na čakovečkom središnjem Trgu Republike predstavilo se 20 sportskih udruga koje su prezentirale svu ljepotu čakovečkog sporta. Živopisno, veselo i sportski najbolji je mogući opis događanja na čakovečkom središnjem Trgu Republike.

Čakovečki sportaši predstavili su svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima u samom srcu Grada Čakovca. Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi su dijelili letke, promo materijale, predstavili sportske rekvizite, a na lcd televizorima ili prijenosnim računalima emitirali promo spotove ili isječke s natjecanja. Kako uživo izgleda nogomet, košarka, odbojka, rukomet, džudo, tenis, streličarstvo, gimnastika, cheerleading, radiogoniometrija, krav maga ili boks iz prve ruke mogli su vidjeti brojni posjetitelji. Među njima su prednjačili oni najmlađi jer su festival sporta organizirano posjećivala djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i učenici osnovnih škola.

Manifestacija se pokazala kao korisna i za sportske klubove i za djecu. Klubovi su mogli prezentirati svoj rad i privući nove članove, dok su mališanima, kojih je bilo više stotina, dodatno obogaćeni vrtićki i školski dani. Trg Republike koji je u petak izgledao poput velikog sportskog kampa posjetio je i gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem pohvalivši pritom ideju manifestacije i sve sudionike.

Manifestacija je održana u sklopu aktivnosti “Volonteri u parku” projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojeg u našem kraju provode Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Točka na i sportskog dana bila je tradicionalna Utrka Grada Čakovca, koja je održana u 18,30. I 13. po redu Utrka Grada Čakovca bila je humanitarna, sav prihod od prodaje startnih brojeva za jedinstvenu utrku ići će Udruzi oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske.