098/161 9380 [email protected]

I drugu godinu za redom manifestacija “Čakovec živi sport”, održana u sklopu Dana Grada Čakovca, još jednom se pokazala kao pravi potez. Zajednica sportskih udruga Čakovca uspjela je na jednom mjestu okupiti 20 čakovečkih sportskih udruga koje su prezentirale svu ljepotu čakovečkog sporta. Živopisno, veselo i sportski najbolji je mogući opis događanja na čakovečkom središnjem Trgu Republike. U dva termina, prijepodne od 10 do 12 i poslijepodne od 16-18 predstavili su svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima u samom srcu Grada Čakovca.

Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi su dijelili letke, promo materijale, predstavili sportske rekvizite, a na lcd televizorima ili prijenosnim računalima emitirali promo spotove ili isječke s natjecanja. Kako uživo izgleda nogomet, košarka, rukomet, džudo, tenis, streličarstvo, gimnastika, cheerleading ili boks iz prve ruke mogli su vidjeti brojni posjetitelji. Među njima su prednjačili oni najmlađi jer su festival sporta organizirano posjećivala djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i učenici osnovnih škola.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca poručili su kako je klubovima omogućena prezentacija široj javnosti, a jednako tako uspjelo se zainteresirati mlade za sport iz zdrav način života. Trg Republike koji je u petak ličio na mravinjak posjetio je i gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem pritom pritom ideju manifestacije i sudionike. “Svi ovi klubovi, sportski djelatnici i sportaši u potpunosti su opravdali naziv Čakovec živi sport. Čakovec je i grad Zrinskih i grad kišobrana, cvijeća i jagoda, ali je definitivno i grad sporta” poručio je Kovač dodavši kako se još jednom pokazalo kako je svaka kuna iz proračuna namijenjena sportu odlična investicija koja se višestruko vraća.

Manifestacija je održana u sklopu aktivnosti “Volonteri u parku” projekta Živjeti zdravo kojeg provode Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Točka na i sportskog dana u povodu rođendana Čakovca bila je tradicionalna humanitarna Utrka Grada Čakovca koju je organizirao Atletski klub Međimurje. Trka, kao i ona prošlogodišnja, nije imala natjecateljski karakter već je osim trkačima bila namijenjena hodačima, obiteljima s malom djecom i osobama s invaliditetom. Sav prihod od prodaje startnih brojeva za jedinstvenu utrku za sve išao je Udruzi slijepih Međimurske županije.