098/161 9380 [email protected]

Dosadašnja dobra suradnja između Zajednice sportskih udruga Čakovca i Međimurskog veleučilišta bit će nastavljena i podignuta na viši nivo. Naime, u zgradi Međimurskog veleučilišta u četvrtak (15. studenoga) predsjednik Zajednice Bojan Ružić i dekanica MEV-a dr. sc. Nevenka Breslauer potpisali su Sporazum o suradnji. Kako stoji u uvodu Sporazuma, MEV i ZSU Čakovca odlučili su uspostaviti međusobno partnerstvo s ciljem istraživanja, promicanja i popularizacije sporta u Čakovcu, razmjene iskustva i jačanja suradnje te tako doprinijeti razvoju i zajedničkom napretku sporta.

Tom prigodom dekanica Breslauer kazala je kako je to prirodni nastavak suradnje koja je započela zajedničkom organizacijom tribine Čakovečke sportske legende na kojoj je gošća bila Tijana Tkalčec. „Tribina će biti održana jednom mjesečno, a produbljivanjem suradnje i Zajednica i MEV bit će na dobitku“ izjavila je. Predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić pak je pohvalio dvojicu Tomislava, profesora Hublina s MEV-a i tajnika Zajednice Jakopca što su započeli suradnju i postavili temelje za potpisivanje sporazuma. „Vjerujem kako će se dobra suradnja nastaviti u obostranom interesu“ rekao je Ružić.

Sporazumom je obuhvaćena suradnja na nekoliko razina, od stručnih suradnika, studenata MEV-a, projekata i programa, konferencija, seminara i manifestacija do promidžbe. Predstavnici obje strane kazali su kako će od ove suradnje najviše profitirati sport.