098/161 9380 [email protected]

Čakovečke prijepodnevna klizačka priča se nastavlja i za vrijeme školskih praznika. Nakon što je organizacijsku palicu klizanja za školarce i vrtićarce krajem studenoga i većim dijelom prosinca uspješno nosila Udruga sportske rekreacije „Urbani sportovi“ nakon Božića je preuzima Zajednica sportskih udruga Čakovca.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Čakovca po završetku Adventa u Gradu Zrinskih pod nazivom „Zimski sportski praznici“ nastavljaju se programi koji su na klizalištu privukli veliki broj zainteresiranih. Svojevrsna besplatna škola klizanja se nastavlja i dalje tijekom zimskih praznika i to u prijepodnevnom terminu od 8 do 11 sati.

Direktor TZ Čakovca Filip Horvat pohvalno je govorio o programu koje su proveli „Urbani sportovi“. „I zato želimo svima koji rade prve klizačke korake dati dodatnu mogućnost da ih učine pod stručnim nadzorom“ kazao je.

A za stručni nadzor brine se ekipa kineziologa koju predvodi profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Željka Sirc Podgorelec. „Već ovog utorka, 27. prosinca prvog dana Zimskih sportskih praznika imali smo sreću da su svi koji su došli na led, a da nisu znali klizati, proklizali. Mi smo tu da im pomognemo, damo koji savjet i uputimo u tajne klizanja“ izjavila je Sirc Podgorelec koja je već prije surađivala s gradskom sportskom zajednicom na klizačkim kampovima.

„Zimski sportski praznici“ na klizalištu u čakovečkom gradskom središtu bit će održani radnim danom tijekom praznika i to u satnici od 8 do 11 sati. Termini su podijeljeni u tri ture i to: od 8.00-8.45, od 9.00 do 9.45 i od 10.00 do 10.45. Korištenje klizališta i najam klizaljki za vrtićarce i osnovnoškolce bit će kao i dosad besplatni, a kineziologe koji će pomagati možete prepoznati po posebnim žutim markerima.