098/161 9380 [email protected]

16. izdanje Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec započeli su danas kampom iz rukometa. Više od 50 školaraca s čakovečkog područja rukometom je otvorilo ovosezonske sportske kampove.

Podsjetimo, održavanje kampove je posljednjih dana u lipnju zbog epidemiološke situacije u RH bilo stavljeno pod znak pitanja. Nakon što je zbog mišljenja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije početak kampova odgođen za tjedan dana, epidemiološka situacija u našem kraju ipak je dozvolila održavanje sportskih kampova. Zajednica sportskih udruga Čakovca u dogovoru s Gradom Čakovcem odlučila je ne dalje odgađati početak ljetnih sportskih kampova.

Sportska dvorana i vanjski tereni 2. Osnovne škole u Čakovcu bili su tako namijenjeni kampu iz rukometa kojeg, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka provodi Ženski rukometni klub Zrinski iz Čakovca. Voditelj kampa Radovan Petek kazao je kako su svi sretni što su kampovi počeli. “Imamo dosta djece, a sutra će ih biti sigurno još više jer su danas išli u škole po svjedodžbe. Sve ćemo odraditi po propisima, na ulasku u dvoranu mjerimo i temperaturu, a najvažnije je da se zadovolji potreba djece za sportom” izjavio je Petek.

Dodao je kako se nada da će doživjeti čari rukometa i kasnije se odlučiti za bavljenje tim sportom. Kamp se već drugu godinu za redom provodi u suradnji s Muškim rukometnim klubom Čakovec i namjenjen je i djevojčicama i dječacima. “To je odlična suradnja, kompatibilni smo, iz istog smo sporta, igramo rukomet jednom loptom, elementi rukometa su jednaki te nije bitno jesu li to cure ili dečki. Glavno je da se bave sportom jer ima je sport i kretanje sigurno nedostajalo proteklih dana” poručio je.

Osim rukometa, ovog tjedna na rasporedu je kamp iz košarke kojeg provodi Košarkaški klub Međimurje. Taj kamp bit će održan poslijepodne od 17 do 19 sati na prostoru vanjskog igrališta iza čakovečke Gimnazije Josip Slavenski.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec.