098/161 9380 [email protected]

Prekrasna ljetna čakovečka sportska priča se nastavlja. Kampom iz šaha ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u četvrti tjedan održavanja. Slično kao i na prijašnjim kampovima interesa nije nedostajalo.

Više od 70 osnovnoškolaca prijavilo se na kamp kojeg provodi Šahovski klub Sloboda Mihovljan. Zbog velikog interesa mališana kamp koji se ovog tjedna u prijepodnevnim satima održava u Društvenom domu u Mihovljanu podijeljen je u dvije grupe. Prvu grupu od 8 do 10 sati čine učenici 1. i 2. razreda, a od 10 do 12 su na kampu učenici ostalih razreda.

Voditelj kampa Ivan Novak iznenađen je takvim odazivom. „Mi prvi put sudjelujemo na kampovima i sve nam je novo. Pripremali smo se na maksimalno 50 polaznika, ali ovo je iznad svih očekivanja. Jednako tako je zanimljivo da su mnogi već naučili neke osnove o šahu tako da je na nama da ih dodatno podučimo i zainteresiramo za ovu stratešku igru“ izjavio je. Pohvalio je i suradnju s Zajednicom sportskih udruga Čakovca u kojoj su uvijek pri ruci i pronalaze rješenja i za najmanje probleme.

Tajnik Zajednice Tomica Jakopec pohvalio je Šahovski klub Sloboda Mihovaljan jer iako novi u projektu, jako dobro su se prihvatili posla. „Plus što su oni provoditelji kampa je i to da i djeci iz naselja čakovečkog prstena nudimo mogućnost sudjelovanja. Ne mogu se svi organizirati pa da netko uvijek vozi djecu u Čakovec tako da kampovima poput šaha ili odbojke dodatno olakšavamo i njihovo uključenje“ rekao je Jakopec i poručio kako upiti za „Svaki tjedan sport jedan“ ne jenjavaju. „Imamo desetke upita roditelja koji nisu iz Čakovca, ali će im djeca biti na ferju kod baka i djedova te žele da se njihovi mališani za to vrijeme bave sportom“ naglasio je.

Ponovio je da roditelji svoju djecu na kampove mogu upisati tijekom cijelog ljeta te podsjeća kako kampove djeca iz čakovečkih osnovnih škola plaćaju 100 kuna, a ostali 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.