098/161 9380 [email protected]

I u trećem tjednu održavanja Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ i dalje bilježI veliki broj sudionika. Kako kažu organizatori iz Zajednice sportskih udruga Čakovca prijašnjih godina u sredini ljeta uvijek je bio nešto manji interes za sudjelovanjem, ali ove godine to se nije dogodilo.

U Zajednici kažu kako je postavljeni koncept s nekoliko sportova na odabir, kao i činjenica da ima kampova u prijepodnevnim, ali i poslijepodnevnim satima, očito dobro prihvaćen. Plus toga djeca i roditelji prepoznali su kako kampovi školarcima pružaju kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih sportskih kampova pod stručnim nadzorom.

Zbog velikog interesa na kampu iz streličarstva polaznici su podijeljeni u dvije grupe, jedna na kamp kojeg Streličarski klub Katarina Zrinski održava na prostoru bivše čakovečke vojarne dolazi u 8,00, a druga u 10,00 sati. Voditelj kampa iz streličarstva Krešimir Štrukelj nije krio zadovoljstvo brojem od preko 100 djece koji su svaki dan na kampu. „Stvarno je odlično vidjeti svu tu djecu koji s osmjesima dolaze. Naravno da pet dana nije dovoljno vremena da ih upoznamo sa svim čarima streličarstva, ali je dovoljno da probudimo interes u njima za naš sport“ izjavio je Štrukelj.

Veliki interes postoji i za dva kampa koji se ovog tjedna održavaju poslijepodne; košarku i rukomet na pijesku. Drugi ovogodišnji kamp iz košarke u dvorani 1.OŠ provodi Ženski košarkaški klub Radost, a njega podjednako pohađaju i djevojčice i dječaci. Slična priča je i na kampu iz rukometa na pijesku na prostorima gradskih bazena Marija Ružić.

Zbog velikog odaziva u našem jedinom klubu rukometa na pijesku BHC Čakovcu bili su prisiljeni polaznike podijeliti u dvije grupe, jedna je na pijesku od 17 do 18,30, a druga od 18,30 do 20,00. „I više nego zadovoljni smo s odazivom djece na ovogodišnji kamp. Od prvotno planiranih 70 djevojčica i dječaka, na kampu sudjeluje njih čak 120. Nama je izuzetno drago što postoji takav interes za jedan “ljetni sport” koji dolazi na veliku sportsku scenu jer od 2024. godine postaje Olimpijski sport. Povratna informacija od sudionika je također pozitivna te nam to daje dodatan motiv da još kvalitetnije pristupimo projektu “Svaki tjedan sport jedan” i sljedeće godine“ izjavio je voditelj kampa Nikola Marciuš.

Osim što kampovi čakovečkim osnovnoškolcima omogućuju upoznavanje sa sportovima, sportskim klubovima su odličan poligon za prezentaciju svog rada i povećanja članstva. Prijave za ljetne kampove traju cijelo ljeto.