098/161 9380 [email protected]

Jedna od prepoznatljivosti Čakovca tijekom ljetnih mjeseci zasigurno su i sportski kampovi. Osnovnoškolci ove godine mogu birati između 18 različitih sportova, a dva je u utorak obišla i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Nogometni kamp na stadionu „Sloge“ u Čakovcu polazi 60-ak polaznika među kojima je i 13 djevojčica. Unatoč toplome prijepodnevu, djeca su neumorno trenirala, a među njima se nalaze i oni koji nogomet uz stručno vodstvo, igraju prvi put. Gradonačelnica Cividini podijelila im je nogometne lopte koje je u sklopu projekta doniralo Ministarstvo turizma i sporta.

Gradonačelnica je obišla i kamp iz odbojke na pijesku, koji se održava na igralištu u sklopu Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Taj kamp polazi 40-ak učenika i učenica osnovnih škola. Dajući podršku djeci koja su odučila početak ljetnih praznika provesti baveći se sportom, gradonačelnica je istaknula da se ovaj projekt provodi već godinama te da djeci pruža mogućnosti za aktivne praznike.

Bavljenje sportom, osim što je zdravo, mlade naraštaje priprema za izazove koji će imati u životu, uči ih suradnji, zdravoj konkurenciji i nadmetanju. Nije zanemariva i pomoć roditeljima, kojima je danas često djecu odvojiti od kompjuterskih i telefonskih ekrana.

Inače, kampovi su se počeli održavati prošli tjedan, a trajat će praktički do kraja praznika. Projekt je vrijedan 131.150,00 kuna, a sa 79,79 %, odnosno 104.650,00 kuna sufinancira ga ministarstvo turizma i sporta.

Izvor: Grad Čakovec