098/161 9380 [email protected]

Još jednom su čakovečki sportaši pokazali svoju humanost. I sedma po redu akcija darivanja krvi „Čakovečki sportaši daruju krv“ bila je uspješna. 32 doze sakupljene su na akciji koju su u ponedjeljak u restoranu Međimurska hiža u Čakovcu organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovec i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

Kako je objasnio tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec, koji je i sam bio među darivateljima, na sportaše se uvijek može osloniti. „Kada se branila Domovina sportaši su među prvima uzeli oružje u ruke, kada treba organizirati humanitarni događaj prime se posla, a kada nedostaje određenih krvnih grupa – opet su tu“ naglasio je i dodao kako bi i bilo više prikupljenih doza, ali su zbog stroge selekcije neki od prijavljenih odbijeni. No, kroz nekoliko dana opet će imati priliku biti donatori.

Govoreći o plemenitoj gesti, kazao je i kako je riječ o privilegiji zdravih ljudi, a da nema zdravijih od sportaša. Posebno ga veseli što su se pojavili neki novi sportaši koji su po prvi put darivali krv. Jedan od njih je i kuglač Bojan Košak koji je izjavio kako se zaista osjeća posebno. „Dobar je osjećaj napraviti dobru stvar i nastavit ću se u budućnosti odazivati na akcije“ istaknuo je. Osim kuglača tu su bili košarkaši, streličari, strijelci, plivači, nogometaši, šahisti, stolnotenisači, džudaši, ekstremni sportaši i djevojke iz Ženskog rukometnog kluba Zrinski.

Među redovitim odazivateljima su i karatisti, a jednom od njih Robertu Bošnjaku u ponedjeljak je bilo 28. darivanje krvi. „Zdravstveni sam djelatnik pa znam koliko je bitna hrvatska tradicija dobrovoljnih darivatelja. Dugugodišnji sam sportaš i dolaskom na ovu akciju potvrdio sam kako oni koji vole sport – vole i pomagati“, poručio je Bošnjak. Nisu samo sportaši i sportski djelatnici darivali krv, bilo je tu i pripadnika policije, ali i građana. Zbog pandemije virusa COVID-19 dobrovoljno darivanje krvi provedeno je uz najviše sigurnosno-zdravstveno-higijenske uvjete.